Skip links

Nieuw in Mixel AI: beheer je prompts

Veel organisaties organiseren een workshop over ChatGPT of Copilot om medewerkers kennis te laten maken met de mogelijkheden van AI. Alleen, een paar weken na zo’n workshop valt op dat de AI-tools helemaal niet zoveel worden gebruikt als vooraf gehoopt.

Een prompt schrijven: de drempel waarop mensen afhaken
Eén van de grootste drempels, die ik zelf ervaar bij medewerkers, is dat je maar net de juiste inspiratie moet hebben om bij werkzaamheden een tool als ChatGPT te gebruiken. Als je het maar af en toe gebruikt, kost het teveel tijd om een goede prompt (instructie voor ChatGPT te schrijven). Het schrijven van een prompt kost tijd, vooral als je niet zeker weet of het ook het gewenste resultaat heeft. Dat is een drempel, en dat voorkomt dat mensen AI gaan gebruiken.

De laagdrempelige oplossing
Om te zorgen dat dat het nóg laagdrempeliger wordt om AI te gebruiken, kun je vanaf nu prompts opslaan in Mixel AI. Zo kan iemand de meest nuttige prompts inrichten voor je organisatie, en kunnen medewerkers de prompt met één druk op de knop kopiëren en plakken in ChatGPT of Copilot.

Indien je in Mixel AI hebt ingesteld wat de voorkeurstool binnen je organisatie is, kun je de prompt zelfs met een druk op de knop meteen laten voor-invullen in die tool. Momenteel worden hiervoor ChatGPT en Copilot ondersteund.

Dit maakt het slechts een kwestie van prompts inrichten in het systeem, en daarna kun je ze super-eenvoudig gebruiken in de AI-tool naar keuze. Dat verlaagt de drempel: werk je aan een taak, kopieer de passende prompt en voer deze uit. Zo hoef je géén prompt meer te schrijven en kun je nog sneller de voordelen van AI ervaren.

Leave a comment