Skip links

Case study: AI om kandidaten de beste baan te kunnen bieden

In de recruitmentwereld is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van beschikbare vacatures, zodat kandidaten geholpen kunnen worden aan de best passende baan. Een regionale recruitmentorganisatie zet Mixel AI in om de vacatures bij bedrijven in hun sector te monitoren. Het systeem monitort meer dan 100 websites op dagelijkse basis. Verschijnt er een nieuwe vacature, dan herkent Mixel AI dit en wordt een samenvatting van de vacature in het systeem opgeslagen.

Voorheen werd er met een Excel-lijst gewerkt. Hierin staan alle websites genoteerd, en medewerker ging periodiek de lijst af om te kijken waar er nieuwe vacatures beschikbaar zijn. Met meer dan honderd websites, kun je het vast voorstellen dat het nogal veel tijd kost. Dankzij Mixel AI verloopt dit proces nu volledig automatisch.

Geen technische kennis nodig
Het inrichten van het systeem vraagt geen technische kennis. In technische termen maak je gebruik van web scraping, waarbij je gegevens uitleest van internetsites. “Vroeger” moest je hiervoor programmeren, en precies vastleggen in welk stukje code de vacatures te vinden waren.

Mixel AI verandert dit, en met een slimme inzet van de modernste technologie is het slechts een kwestie van de website invoeren en beschrijven (in het Nederlands!) van welke gegevens je wilt hebben. De slimme AI-assistent gaat dagelijks het web op, en controleert bij alle websites of er nieuwe vacatures zijn.

Medewerkers kunnen zelf nieuwe websites toevoegen, zonder dat daarbij externe hulp nodig is. Dat maakt het ook enorm schaalbaar. De drempel om te groeien en bij wijze van spreken 200 of 300 websites te monitoren is er nagenoeg niet. Slechts de links in het systeem toevoegen, en de AI pakt het op.

Een beter aanbod voor de kandidaat
De recruitmentorganisatie heeft tegenwoordig een ‘live’ zicht op alle vacatures van de bedrijven in hun netwerk. Dat zorgt ervoor dat er veel meer inzicht is in de banen die passend kunnen zijn voor een kandidaat.