Een zoekfunctie toevoegen op je Wordpress-website

Een grote website kan soms wat overzichtelijk worden. Tientallen pagina's met informatie zijn lastig te doorgronden voor je bezoekers. Daarom kun je hen op weg helpen door een zoekveld aan te bieden, waarmee eenvoudig al je pagina's kunnen worden doorzocht. Standaard biedt Wordpress een mogelijkheid om zoekvelden toe te voegen. Dus het is hartstikke makkelijk, en in een wenk geregeld. Hoe? Je leest het hieronder.

Een zoekfunctie aan je site toevoegen

Maak het voor je bezoekers makkelijker om de juiste informatie binnen je website te vinden.

Een zoekveld in een pagina toevoegen

Je kunt via de blok-editor van Wordpress eenvoudig een zoekveld toevoegen. Klik bij het bewerken van een pagina of thema op het plusje om een blok toe te voegen. Zoek vervolgens op 'Zoek' en selecteer het 'Zoeken'-blok.

Je kunt de tekst in het invoerveld nog aanpassen, om een andere placeholder-tekst te tonen. Als je de pagina opslaat heb je vanaf dan een zoekveld toegevoegd, waarmee de inhoud van je website kan worden doorzocht.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.