Zelf een website maken

Twijfel je of je zelf een website moet maken voor jouw bedrijf, stichting of vereniging? In dit artikel leggen we je graag uit waarom je wel moet doen, en in welke gevallen je het beter kunt laten doen. Want voor beide opties is wat te zeggen.

Wat zijn je opties

Als je zelf een website wilt maken, dan heb je meerdere opties. Allereerst kun je natuurlijk zelf aan het programmeren gaan. En op basis van HTML en CSS (de talen waaruit in de basis een website wordt gemaakt) aan de slag gaan. Maar ik kan me voorstellen, dat wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen, dat niet helemaal is wat je zoekt. Dat brengt ons uit bij de tweede optie: gebruik maken van een content management systeem. Een systeem dat je installeert, en waarmee je makkelijker een website kunt maken. Wordpress is een voorbeeld van zo’n systeem. Bij Mixel maken we er ook gebruik van, als we voor jou een website mogen maken.

Een Wordpress website maken

Als je zelf aan de slag gaat met het bijvoorbeeld Wordpress, zul je merken dat je makkelijk zelf teksten kunt schrijven en pagina’s kunt aanmaken. Maar het krijgen van een nette vormgeving is wat uitdagender. Vaak moet je eerst een template kopen, en die inrichten. Dat inrichten is dan het meeste werk, omdat veel templates erg uitgebreid zijn.

En doordat ze zo uitgebreid zijn, is het vaak wel een hele puzzel om elke pagina netjes te krijgen. Daarnaast heb je misschien specifieke wensen: je wilt een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief opnemen. Of statistieken gaan bijhouden met Google Analytics. Hiervoor moet je plugins inrichten. Het is allemaal goed te doen, maar als je er nieuw in bent is het geheel best wel veel puzzelen.

Zoals gezegd, bij Mixel werken we ook met Wordpress. Wij zetten de site helemaal voor je op. Maken het uiterlijk mooi. Installeren alle plugins en richten ze in. En verzorgen het onderhoud. Zodat jij niet hoeft te puzzelen. Maar als je vervolgens zelf teksten wilt aanpassen, of pagina’s wilt toevoegen, dan kan dat. Want jij krijgt bij ons ook toegang tot Wordpress, om dat te doen.

Jimdo, Wix, Weebly, Strato of Jouwweb

Nee, we beginnen niet ineens een andere taal te praten. Maar Jimdo, Wix, Weebly, Strato en Jouwweb zijn voorbeelden van diensten die het je nog net wat makkelijker maken dan Wordpress. Je hoeft daar namelijk helemaal niks te installeren. Je meldt je online aan, en je geeft je site vorm en vult ‘m. En je publiceert deze vervolgens ook online. Dat is een andere optie als je zelf een website wilt maken. Alternatieven voor een Wordpress website, of voor een website die wordt gemaakt door een website-bouwer zoals Mixel.

Het grote voordeel van Mixel ten opzichte van voornoemde diensten is dat je bij ons helemaal ontzorgd wordt. Wij regelen alles voor je: inclusief de inrichting van je site. Je stuurt ons gewoon Word-documenten met teksten, mailt de foto’s en vult een intakeformulier in. En wij doen de rest. En als je na een paar maanden wat aan je site wilt hebben aangepast: mail gewoon. Het is onderdeel van je maandelijkse vergoeding. Het kost je dus niets extra.

Daarmee ontzorgen we je net wat meer dan de diensten waarbij je zelf je website bouwt. En is Mixel dan heel veel duurder? We vinden zelf van niet! Maar dat kun je natuurlijk zelf het best bepalen. Hoeveel een website bij Mixel kost? Je leest het op in ons artikel over een goedkope website laten maken.