Een video invoegen vanuit Youtube op een tekst-pagina

Een foto zegt meer dan duizend woorden. Maar een video misschien nog wel meer dan dat. Mensen zijn steeds meer ingesteld op video: snelle beelden weten de aandacht van de kijker vast te houden. Daarom is video op je website ook een goed idee: het brengt leven in je site, en zorgt ervoor dat je de aandacht van de bezoeker langer vasthoudt.

Een Youtube-video kun je heel eenvoudig in een pagina invoegen. Youtube biedt er standaardmogelijkheden voor, en op deze pagina laten we zien hoe je binnen een Wordpress-pagina makkelijk een Youtube-video kunt invoegen. Technisch heet dat embedden. In de video hieronder zie je hoe het werkt, of je kunt de stappen daaronder doorlezen.

Youtube-video invoegen op je site

Makkelijk een Youtube-filmpje invoegen binnen een artikel of pagina in je Wordpress-website.

Een filmpje embedden in je pagina

Als je een link naar een Youtube-filmpje plakt in een pagina of post, dan herkent Wordpress dat het om een Youtube-video gaat en zorgt er automatisch voor dat de video in je pagina wordt getoond. Je hebt er geen plugin voor nodig!

Vind je video op Youtube om te embedden

Youtube-video invoegen (embedden) in een pagina met Wordpress

Waarschijnlijk heeft jouw bedrijf wel een aantal video's. En als je die video's ook op Youtube hebt geüpload, dan is er geen reden om ze niet ook op je website in te voegen. Want video's trekken de aandacht van je bezoekers, en houden die aandacht vast. Met Wordpress voeg je heel makkelijk één of meerdere Youtube-video's toe in de pagina's van je website.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.