Je website voorzien van een ander thema: het Neve-thema

Als je Wordpress hebt geïnstalleerd dan zal het standaard-uiterlijk je waarschijnlijk tegenvallen. Gelukkig zijn er duizenden thema's die je kunt installeren om je website van een ander jasje te voorzien. Eén van de meestgebruikte, en makkelijkste, thema's is Neve. Het is een heel uitgebreid systeem, maar als je je beperkt tot de basis kun je heel makkelijk een heel professionele uitstraling geven aan je website middels dit thema. En in slechts een paar minuten. Hoe? Dat laten we je hieronder zien.

Het Neve-thema instellen voor Wordpress

Geef je website een nog mooiere uitstraling met een gratis maar heel professioneel thema.

Het Neve-thema installeren en configureren op je website

Eén van de sterke punten van Wordpress is dat je met een paar klikken een thema kunt installeren. Een ander uiterlijk voor je website. Eén van de bekendere gratis thema's is het Neve-thema. Tegen betaling kun je het thema uitbreiden met veel mogelijkheden, maar de gratis (basis)versie volstaat voor de meeste bedrijven.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Installeer en activeer het Neve-thema
Klik aan de linkerkant, in de beheerzijde van Wordpress, op Weergave en ga naar thema's. Bovenaan de pagina klik je vervolgens op Nieuwe toevoegen. Zoek op het woord Neve, en installeer het Neve-thema. Vervolgens klik je op Activeren om het thema te activeren.

Het thema instellen
Nu je het thema hebt geïnstalleerd kun je gaan naar de instelleingen van het thema. Klik dan op het tabje 'Starter sites' en installeer de plugin 'Cloud templates' vanaf die pagina. Na installatie heb je een keuze uit veel verschillende websites. Kies een ontwerp dat je aanspreekt, en importeer dat betreffende ontwerp. In het voorbeeld ga ik voor het thema "Web Agency", omdat het een duidelijke maar professionele uitstraling heeft.

Verwijder overbodige pagina's
Bij het importeren van dit thema zijn er een aantal pagina's aangemaakt, die voorbeelden bevatten. De pagina's kun je verwijderen. Het is aan te raden de homepage te behouden, zodat je die makkelijk kunt aanpassen met teksten en foto's in de opmaak van het thema.

Het thema naar wens inrichten
Nu het thema is geïnstalleerd kun je de laatste puntjes op de i zetten. Zorgen dat de juiste bedrijfsnaam boevnaan staat, en dat jouw logo wordt getoond. Dit kun je doen via de 'Customizer' van Wordpress. Die vind je onder Weergave > Customizer.

Hier kun je aan de rechterkant elementen aanklikken die je wilt aanpassen. Bijvoorbeeld het logo, of de tekst waar de bedrijfsnaam staat. Aan de linkerzijde kun je vervolgens de teksten en eventuele afbeelding voor je logo bijwerken.