Je Wordpress-website tweetalig maken met Nederlandse en Engelse pagina's

Het is heel goed mogelijk dat je je met je bedrijf niet alleen richt op Nederlandse klanten, maar bijvoorbeeld ook een klantengroep uit het buitenland hebt. Daarvoor wil je de inhoud van je website in meerdere talen kunnen aanbieden. Bijvoorbeeld ook in het Engels. Nu is Wordpress standaard niet ingesteld om pagina's in meerdere talen te kunnen publiceren. Door Wordpress uit te breiden met een plugin wordt een meertalige website echter een fluitje van een cent. Hieronder laten we je zien hoe dat werkt.

Een tweetalige Wordpress-site maken

Installeer een plugin en maak in een handomdraai een website in zowel het Nederlands als het Engels.

Een meertalige website met PolyLang

Een website maken in meerdere talen doe je eenvodig met PolyLang. Deze plugin is helemaal gratis, en eenvoudig in gebruik.

De PolyLang-plugin installeren

Een meertalige website maken

Je hoeft niet meerdere websites te laten maken om klanten in verschillende talen te kunnen bedienen. Je kunt Wordpress heel eenvoudig instellen om meertalig 'te worden', waardoor je artikelen en pagina's kunt publiceren in zowel het Nederlands als in het Engels.

Met de PolyLang-plugin kun je eenvoudig een meertalige website maken. Je installeert de plugin, en doorloopt eenmalig de configuratie-wizard. Daarin geef je aan in welke talen je de website wilt maken. Vervolgens kun je per pagina aangeven in welke taal deze is geschreven.

Het belangrijkste aandachtpunt is dat je vanaf nu twee menu's op je website moet onderhouden: een voor de Nederlandse taal en een voor de (bijvoorbeeld) Engelse taal. En het is aan te raden in je menu, of ergens in je webiste, de optie te bieden om de juiste taal te kiezen.

Het maken van de menu's doe je met de standaard Wordpress-functie voor het bewerken van menu's. Bovenaan vind je een dropdown-lijstje, waarin je kunt wisselen tussen de verschillende menu's.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.