Wordpress sitemap in Google aanmelden om hoger in Google te scoren

Zoekmachines zijn goed in staat om veel pagina's te vinden op je website. Maar je kunt ze ook een handje helpen, door te vertellen welke pagina's er allemaal zijn. Dat kan via een sitemap: dat is een bestand waarin alle pagina's van je website onder elkaar worden gezet. Zo'n sitemap kun je aanbieden bij bijvoorbeeld Google, zodat Google weet welke pagina's er allemaal doorzocht moeten worden.

Een sitemap aanmelden voor indexatie in Google

Vertel Google welke pagina's er zijn, zodat je website beter geïndexeerd kan worden.

Sitemap delen met Google

Je kunt een sitemap van je website bij Google bekend maken door je aan te melden voor de Google Search Console. Dat is een set hulpmiddelen om de prestaties van je website bij Google te verbeteren.

Naar de Search Console van Google

Een sitemap maken vanuit Wordpress voor Google

Als je je sitemap bij Google aanmeldt, dan help je Google als het ware een handje met het in kaart brengen van je website. Je kunt het heel eenvoudig doen. Allereerst heb je een sitemap van je website nodig. Het mooie is dat Wordpress die automatisch voor je maakt. Je kunt gewoon /sitemap.xml achter je Wordpress-locatie typen, om deze te openen.

Vervolgens moet je aanmelden bij de Google Search Console. Je vindt deze via de link hierboven in het rode kader. Nadat je de aanmelding en configuratie daarvan hebt doorlopen, kun je in het linkermenu klikken op Sitemaps, om vervolgens de link naar jouw sitemap in te voegen. Daarmee maak je dan het bestaan van je sitemap bij Google bekend.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.