Wordpress opschonen en (automatisch) bijwerken voor betere prestaties van je site

Een website is niet statisch. Vooral als je Wordpress gebruikt, dan is het nodig dat je regelmatig updates uitvoert aan je website. Zo voorkom je dat kwaadwillenden misbruik van je website kunnen maken. Vroeger was dat een heel gedoe, en bracht het veel risico met zich mee. Tegenwoordig is dat wel anders, want Wordpress biedt de mogelijkheid om zichzelf - en plugins - automatisch bij te werken. Standaard staat dat allemaal niet aan, vandaar dat we daar op deze pagina extra aandacht aan geven om uit te leggen hoe je dit goed kunt instellen.

Wordpress opschonen en automatisch bijwerken

Zorg voor een snelle website, die automatisch up-to-date wordt gehouden.

Automatische updates instellen voor Wordpress en plugins

Een up-to-date website is belangrijk. Omdat Wordpress vaak werkt met veel plugins, is het belangrijk dat je die ook regelmatig bijewerkt. Want sommige oudere versies van Wordpress of de plugins zorgen voor beveiligingsrisico's, die ervoor kunnen zorgen dat kwaadwillenden misbruik kunnen maken van je website. En dat wil je niet.

Gelukkig biedt Wordpress de mogelijkheid om zichzelf automatisch bij te werken zodra er een nieuwe versie uitkomt. En ook plugins kunnen automatisch bijwerken. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar, en ontvang je slechts een e-mail met een melding van Wordpress dat alles weer helemaal up-to-date is. Hieronder lees je hoe de automatische updates kunt inschakelen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Open het Wordpress-beheerscherm
In het beheerscherm kun je aan de linkerkant klikken op 'Plugins'

Stel automatische updates in
Achter elke plugin vind je de knop 'Automatische updates inschakelen'. Klik op deze knop bij elke plugin (waar mogelijk) om automatische updates in te schakelen.

Ga naar Dashboard en kies voor Updates
In het linkermenu ga je met je muis over Dashboard (linksboven) en kies je voor de pagina Updates. Op deze pagina zie je, mogelijk, dat je Wordpress niet up-to-date is en dat je automatische updates kunt inschakelen. Klik erop om dat te regelen. Staan automatische updates al aan? Dan hoef je hier niets te doen.