Werken met categoriën voor je nieuws om meer structuur in je posts te krijgen

Binnen Wordpress kun je werken met categorieën om je berichten te organiseren. Zo kun je bijvoorbeeld een categorie maken voor berichten die je ook wilt laten doorplaatsen op social media. Of je kunt een categorie met productontwikkelingen maken, en een categorie met bedrijfsnieuws, en vervolgens de berichten binnen die categorieën op verschillende pagina's tonen. Je hoeft hiervoor geen plugins te installeren: met de standaardwerking van Wordpress stel je dit in een handomdraai in.

Werken met meerdere categorieën

Categoriseer je nieuwsberichten en toon nieuwsberichten per categorie.

Overzicht creëren in je nieuwsberichten met categorieën

Bij het schrijven van een bericht (post) in Wordpress is er aan de rechterkant een balk met allerlei opties zichtbaar. Eén van de kopjes hierin is Categorieën. Hiermee kun je aanvinken in welke categorie (of meerdere) het nieuwsbericht valt. Wordpress maakt van elke categorie een eigen RSS-feed. Zo kun je bijvoorbeeld een categorie maken 'LinkedIn', en dan op basis van de RSS-feed ieder bericht dat die categorie heeft laten doorplaatsen naar LinkedIn.

De link naar de specifieke RSS-feed vind je als volgt: typ /feed/categorienaam achter het adres van je website. Dus bijvoorbeeld mixel.nl/feed/linkedin voor alle berichten die in de categorie Linkedin vallen. Die feed kun je vervolgens instellen in Zapier, om wanneer daarin een nieuw bericht verschijnt, deze automatisch te laten publiceren op je sociale media.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.