Je website mooier maken met professionele foto's uit een gratis beeldbank

Eén van de meest beeldbepalende elementen van een website is het gebruik van foto's. Natuurlijk zijn foto's van je bedrijf en je eigen producten het best om te tonen. Maar bij sommige artikelen kan een sfeerfoto ook heel goed van pas komen. Dat soort foto's heten stockfoto's. Er zijn heel veel diensten waar je betaald aan dit soort foto's kunt komen. Maar er zijn ook websites die zich focussen op gratis stockfoto's. Dat zijn hele mooie foto's, die je kosteloos kunt gebruiken op je website.

Pexels is één van de diensten waar je kozelose stockfoto's voor je website kunt zoeken en downloaden. Met deze foto's kun je je website mooi aankleden om zo echt een professionele uitstraling te geven. Hieronder wordt uitgelegd hoe dat in z'n werk gaat.

Gratis mooie foto's vinden bij Pexels

Via Pexels zoeken naar de mooiste foto's die je gratis op je website kunt gebruiken

Gratis foto's via Pexels

Pexels is een bron van duizenden gratis te gebruiken stockfoto's: professionele foto's voor op je website.

Ga naar Pexels

Zoeken op Pexels naar stockfoto's en ze invoegen in je Wordpress-site

Met Pexels kun je een oneindige hoeveelheid gratis professionele foto's doorzoeken. Daar zitten de perfecte plaatjes voor jouw website ongetwijfeld ook tussen. Die foto's download je eenvoudig, en voeg je in op de pagina's van je website. Hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dat werkt. Zo geef je je website op een wel heel gemakkelijke manier een nog professionelere uitstraling.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Ga naar Pexels
Je kunt Pexels bereiken via www.pexels.com.

Zoek een foto
Je kunt in het zoekveld een zoekopdracht typen. Voor de beste resultaten kun je het best een Engelstalige zoekopdracht doen.

Bekijk de resultaten
Na het zoeken krijg je (hopelijk) heel veel mooie foto's te zien. De foto die je wilt gebruiken kun je aanklikken. Rechtsboven kun je klikken op 'Free download' om de foto naar je computer te downloaden.

Voeg de foto in de pagina in
Je kunt de foto nu invoegen in de pagina, door een 'Afbeelding' blok toe te voegen en je foto te uploaden. Mocht de foto qua bestandsgrootte heel groot zijn, dan is het aan te raden deze eerst wat te kleinen (bijvoorbeeld met Microsoft Paint).