Wat te doen als je een link wijzigt: en "dode links" te voorkomen?

Als je website een tijdje meedraait, dan komen alle pagina's terecht in de zoekresultaten van Google. Soms kan het echter zijn dat je na een tijdje aanpassingen doet aan je website, en bepaalde pagina's verwijdert of samenvoegt. Het resultaat daarvan is dat er links in Google staan die niet meer werken. Dat wordt door zoekmachines niet gewaardeerd. Dit heten 'dode links'.

Het best is om dode links te voorkomen. Dat kan door zogenaamde 'redirects' in te stellen. Dit kun je eenvoudig doen met een plugin, waarbij je de oude link laat verwijzen naar de nieuwe pagina. Op die manier zorg je ervoor dat alles mooi blijft werken, voor zowel bezoekers als zoekmachines.

Dode links voorkomen op je site

Verhoog de kwaliteit van je website door niet-werkende links op te sporen en op te lossen.

Eenvoudig niet-werkende links vinden

De website deadlinkchecker.com is een gratis tool die je een lijst van niet-werkende links op je website kan geven. Heel handig om af en to even te gebruiken om de kwaliteit van alle links op je pagina's te controleren., en eventueel niet-werkende links weer werkend te maken.

Naar de gebroken-link-checker

Dode links opsporen met een handig hulpmiddel

In het kader hierboven vind je een tool waarmee je handig gebroken links kunt vinden op je webiste. Alleen, wat doe je als je weet welke links niet werken? Dan zou je 'redirects' kunnen instellen: daarmee laat je de 'dode link' verwijzen naar een pagina die nog wel bestaat.

Deze redirects kun je instellen met een plugin genaamd Redirection. Verrassend ;). Je kunt de plugin vinden door hier te klikken.

Als je de plugin hebt geïnstalleerd kun je redirects instellen. Dus: deze niet-werkende link (die heet in het Engels de 'source url') moet vanaf nu verwijzen naar deze wel-werkende link (de 'target url').

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.