Tips voor opzet van een goede content pagina

Een goede pagina heeft een aantal kernelementen. Er wordt gebruik gemaakt van foto's, tussenkopjes, links en natuurlijk goed leesbare informatie. Hoe maak je een goede content-pagina in Wordpress? Dat leggen we je op deze pagina uit.

Een goede content-pagina opzetten

Tips voor het maken van een goede content-pagina, om je bezoekers optimaal van informatie te voorzien.

Meer tips om goed in Google te scoren

De maker van de bekendste SEO-plugin voor Wordpress, Yoast, heeft een uitgebreide gids geschreven hoe je pagina's (en je website in z'n algemeen) kunt optimaliseren om goed te scoren in Google. Het is aan te raden deze pagina eens rustig door te lezen, en de tips toe te passen.

Lees de tips van Yoast

Tips om tekst-pagina's goed vorm te geven, voor bezoekers én zoekmachines

Om goed te scorenin Google is het allereerst van belang dat je teksten niet te kort zijn. Het is een stelregel dat een pagina van vierhonderd woorden of meer het best werkt. Een maximale lengte doet er niet zo veel toe: het hangt af van de inhoud, en wat natuurlijk fijn is voor de bezoeker van je website om te lezen.

Daarnaast hebben mensen een korte aandachtsspanne. Daarom is het aan te raden je tekst afwisselend te maken. Gebruik veel tussenkopjes. Werk met korte zinnen. En gebruik tussendoor ook afbeeldingen. Zo bouw je langzaam een goed gevulde pagina op, die ook in Google goed zal scoren.

Linken tussen pagina's
Het is daarnaast goed om links tussen de verschillende pagina's op je website op te nemen. Dus laat de ene pagina naar de andere verwijzen, door stukjes tekst als hyperlink in te voegen. Ook is het goed om naar externe websites te linken, zolang die uiteraard een zinvolle toevoeging zijn.

Maak een inhoudsopgave
Als je een lange pagina maakt met veel inhoud, dan is het aan te raden zelf een inhoudsopgave te maken en deze bovenaan de pagina te plaatsen. Zo kan iemand die via Google op je website terechtkomt snel zien welke onderwerpen allemaal aan de orde komen, en snel aanklikken wat hij of zij wil lezen.

Zoekwoorden
Het is daarnaast aan de raden om uit te zoeken wat veelvoorkomende zoekwoorden zijn die horen bij het onderwerp van de pagina. Dan kun je die zoekwoorden laten terugkomen in je pagina. Hiermee vergroot je kans dat je op een breed scala aan zoekwoorden kunt worden gevonden in zoekmachines.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.