Relevante zoekwoorden voor je teksten vinden voor betere zoekmachine-positie (SEO)

Om hoog in Google te scoren, moet je aandacht geven aan de teksten op je website. Niet alleen moet je zorgen voor véél tekst, zodat de kans dat Google jouw pagina relevant vindt voor een zoekopdracht groter wordt, maar ook voor goede tekst. Een goede tekst bevat de juiste, relevante, zoekwoorden voor het onderwerp van jouw website. Er zijn handige hulpmiddelen die je helpen met het bepalen van welke zoekwoorden je moet laten terugkomen in je teksten. Op basis van die lijsten met zoekwoorde kun je vervolgens aan de slag gaan met het schrijven van teksten.

Relevante zoekwoorden vinden

Schrijf betere teksten die zorgen voor een hogere positie in Google.

Zoeksuggesties van Yoast

Yoast biedt een handige tool aan waarmee je op basis van een zoekwoord een hele lijst met suggesties voor gerelateerde, en passende, zoekwoorden krijgt. Ideaal om inspiratie op te doen om artikelen te schrijven voor je website die beter gaan scoren in Google.

Naar de Yoast zoekwoorden-suggestietool

De juiste zoekwoorden voor je teksten vinden

Een tekst schrijven die voldoende goede zoekwoorden voor Google bevat kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Je creativiteit is niet oneindig namelijk. Daarom kun je een hulpmiddel gebruiken om suggesties voor goede zoekwoorden te krijgen. De bekendste is de zoekwoordenplanner van Google Ads. Daarvoor heb je wel een Google Ads account nodig. Maar er zijn er meer!

Yoast is één van de bekendste Wordpress-pluginmakers, met hun SEO-plugin. Zij bieden op hun website ook een suggestietool aan, waarmee je zoeksuggesties kunt krijgen. Ideaal om snel inspiratie op te doen voor zoekwoorden die je in je artikelen wilt laten terugkomen, om zo aan een betere positie voor zoekmachines te werken.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.