Prijs van een website laten maken

Je bent op zoek naar een bedrijf die je nieuwe website kan maken. Maar hoe komt de prijs tot stand? We leggen je het graag uit op deze pagina. De prijs om een website te laten maken bestaat uit een aantal onderdelen. Je hebt de eenmalige kosten, namelijk het ontwerp en invullen van je website. En je hebt de terugkerende kosten, voor de webhosting en voor het onderhoud aan je website. We lopen ze even stuk voor stuk langs.

Eenmalige kosten voor het maken van een website

Dit is het eerste deel van de prijs bij het maken van een website: het opzetten van je website. Bij Mixel werken we met Wordpress: een standaard-systeem, waardoor we niet hoeven te programmeren. We installeren Wordpress voor jouw website, en we maken de pagina’s aan. Daarnaast moeten we natuurlijk zorgen dat de website in jouw huisstijl is vormgegegeven. Daarvoor hebben we een eigen systeem te maakt, waarbij we eenvoudig de kleuren van jouw huisstijl invoeren en “er rolt een site uit”. Simpel gezegd.

Wanneer je je website laat maken door een reclamebureau of digital agency, is dit traject veel uitgebreider. Dergelijke bedrijven gaan vaak met je aan de slag om een online strategie uit te stippelen, en zij ontwerpen dan op maat een website voor jou op basis van die strategie. Omdat daar vaak heel wat uren werk in zitten, liggen de kosten van zo’n traject hoger.

Bij Mixel denken we dat veel bedrijven niet per se een uitgebreid traject zoeken, maar gewoon een goede website willen. Zonder er al te veel tijd aan te moeten besteden. Voor die ondernemers zijn wij er: snel een goede website laten maken. Voor een lage prijs, namelijk 200 euro (excl. BTW).

Terugkerende kosten in de prijs van een website

Nadat je website is opgezet, en jij tevreden bent, kunnen we hem publiceren op internet. Daarvoor is internetruimte nodig. Die internetruimte heet webhosting. Je kunt je website straks bereiken door de domeinnaam in de adresbalk van je internetbrowser in te typen. Een domeinnaam kost maandelijks geld, en de webhosting ook.

Daarnaast komen er regelmatig updates uit voor Wordpress: het systeem achter je websites. Die updates moeten worden geïnstalleerd, en er moet worden gecontroleerd of alles nog goed werkt. Dat is onderdeel van het onderhoud. Verder kan het zijn dat je af en toe nieuwe foto’s op je website wilt, van recente projecten, bijvoorbeeld. Of dat je een nieuwsbericht geplaatst wilt hebben.

Al het bovenstaande hebben we bij Mixel in één pakket gevoegd. Hiervoor betaal je 30 euro per maand (excl. BTW). Je website staat dan online, is bereikbaar, en wordt onderhouden. Zo maken en onderhouden we je website voor een lage prijs.

En je mag ons drie keer per maand vragen om iets aan te passen, zoals een nieuwsbericht te plaatsen of een foto bij te werken. Wil je vaker of meer aanpassingen? Dan kun je dat uiteraard zelf doen, doordat we gebruik maken van het gebruiksvriendelijke Wordpress.