Een pop-up tonen voor als iemand je site dreigt te verlaten

Je kent het vast wel: als je met je muis naar het kruisje van je internetbrowser beweegt, of dreigt te klikken op de 'vorige' knop dan komt er ineens een pop-up tevoorschijn. Met een actiecode, of een vraag of je je niet wilt aanmelden voor de nieuwsbrief van de website, zodat je op de hoogte kun blijven van acties. Misschien irritant, maar vaak ook wel heel effectief.

Misschien wil je dit zelf ook wel op je website inbouwen. Zodat je toch even extra de aandacht van de bezoeker kunt trekken, en de bezoeker kunt verleiden een bepaalde handeling (zoals aanmelding voor je nieuwsbrief) uit te voeren, voordat deze je website verlaat.

Dankzij een Wordpress-plugin is het helemaal niet moeilijk om zo'n pop-up te maken. We leggen je op deze pagina uit hoe je dit kunt doen.

Pop-up wanneer iemand de site verlaat

Trek op het laatste moment nog even de aandacht van je website-bezoeker.

Exit intent pop-up tonen via Hubspot

Hubspot is één van de populairste CRM-systemen, vooral bij MKB-bedrijven. Zij bieden een gratis Wordpress-plugin aan waarmee je eenvoudig pop-ups kunt maken, die ook tevoorschijn komen als iemand je pagina dreigt te verlaten (exit intent, heet dat). Goed te weten: Met een beetje zoeken kun je ook een gratis abonnement, voor kleine ondernemers, vinden via de Hubspot-site.

De Hubspot Wordpress-plugin

Een pop-up laten opduiken op het laatste moment

Wanneer je met de muis naar de vorige knop beweegt nog even een pop-up tonen aan de bezoeker van je website. Veel websites hanteren deze tactiek om op het laatste moment nog even de aandacht te trekken van de vertrekkende bezoeker. Het is een heel effectieve manier om de aandacht te trekken, en heel makkelijk in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan: "Mogen we nog even je aandacht? Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je volgende aankoop!". Dat klinkt verleidelijk, en is een heel effectieve manier om je e-maillijst te laten groeien.

Dit is uiteraard een erg commerciële aanpak, en dat zie je ook terug in het aanbod aan Wordpress-plugins. De meeste plugins zijn betaalde plugins.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.