Passende kleuren voor bij je logo zoeken om je website mooier vorm te geven

Een strak ontwerp van je website helpt om professionaliteit uit te stralen. Alleen: hoe kies je precies de juiste kleuren voor je website? Dat is best makkelijk! Tegenwoordig zijn er handige hulpmiddelen die de kleuren uit je bedrijfslogo kunnen halen, en suggesties doen voor goed bijpassende kleuren. Die kleuren kun je vervolgens laten terugkomen in het ontwerp van je website. Zo weet je zeker dat je geen gekke kleurcombinaties maakt, en geef je je website een professionele uitstraling.

Passende kleuren vanuit je logo vinden

Zog voor een rustige en professionele uitstraling van je website

Kleuren vinden die goed passen bij het logo van je bedrijf

Als je geen huisstijl hebt, wil je misschien toch je website een uitstraling geven met kleuren die goed bij elkaar passen. Er zijn online tools waar je het logo van je bedrijf kunt uploaden, en die je vervolgens een passend kleurenpallet geven. Zo hoef je zelf helemaal geen kleurgevoel te hebben, om toch de juiste kleuren te kunnen bepalen die je wilt laten terugkomen in de opmaak van je website.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Ga naar Canva
Canva is een dienst waarmee je online van alles kunt vormgeven. Ze bieden ook een handige module waar je je logo kunt uploaden, en direct een aantal bijpassende kleuren op basis van je logo krijgt voorgeschoteld. Ga naar de kleurenpalletgenerator van Canva om te starten.

Upload je logo
Op de website van Canva upload je vervolgens het logo van je bedrijf. Nu wordt er een bijpassend kleurenpallet gegenereerd.

Bekijk het kleurenpallet
Het logo van je bedrijf wordt aan de rechterkant getoond. Daaronder vind je vervolgens een aantal bijpassende kleuren. Canva toont daarbij ook de HTML-kleurcodes: die codes kun je overnemen in Wordpress bij het invoeren van kleuren. Zo komen de kleuren op je website straks precies overeen met de kleuren uit het gegenereerde kleurenpallet.