Pagina met bijvoorbeeld een betaalde download (paywall) maken via Stripe in Wordpress

Een website kun je uitstekend gebruiken om producten te verkopen. Ook digitale producten, zoals bijvoorbeeld een e-book of een workshop. Dan wil je dat mensen eerst een betaling doen via iDeal, en dan toegang krijgen tot de content. Dat is heel erg makkelijk te organiseren door je aan te melden bij betalingsdienst Stripe. Vervolgens kun je in een handomdraai een zogenaamde paywall maken in Wordpress.

Hierbij maak je een pagina waarop je je product uitlegt, voeg je een betaalknop toe, en verwijs je mensen na betaling naar de pagina waar ze de daadwerkelijke content kunnen vinden.

Content achter een paywall verbergen met Stripe

Laat bezoekers eerst betalen via iDeal voordat ze toegang krijgen tot bepaalde (betaalde) content.

Stripe Payment Links voor eCommerce

Stripe is één van de grootste online betaalverwerkers. Zij bieden een manier om makkelijk een betaallink te maken, en de gebruiker na betaling door te sturen naar een specifieke pagina op jouw website. Zo kun je het eenvoudig inzetten om een paywall te maken.

Lees meer over payment links

Een paywall maken binnen je Wordpress-website

Met Stripe kun je heel makkelijk betalingen verwerken op je website. Er zijn veel manieren hoe je iets kunt verkopen via je website. Het meest laagdrempelig is wanneer je een payment-link maakt via Stripe. Daarbij stel je een bedrag in dat betaalt moet worden. Na betaling kun je iemand laten doorsturen naar een pagina op je website. Hier kun je kiezen om een verborgen pagina te maken, waar je bijvoorbeeld een link naar een e-book op publiceert. Het is natuurlijk zo dat wanneer iemand die link zou delen, men er ook kan bij zonder betaling. Dat is een risico dat je kunt nemen, in ruil voor een wel heel laagdrempelige paywall-oplossing. Uiteraard kun je ook kiezen dat na je mensen na betaling handmatig via e-mail het e-book opstuurt. Dat kun je inrichten zoals je het zelf wilt.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.