Het menu van je site beheren via de Wordpress-functie hiervoor

Wordpress biedt een manier om het menu van je website eenvoudig te bewerken. Het is een eenvoudige functie, maar je kunt er best leuke dingen mee doen. Je hoeft namelijk niet alleen te linken naar pagina's binnen je website, maar je kunt ook links in je menu opnemen naar externe websites. En je kunt de menu-items een andere naam geven dan dat de pagina zelf als naam heeft. Lees hieronder hoe je eenvoudig het menu van je Wordpress-website kunt aanpassen.

Wordpress-menu's makkelijk beheren

Een goed menu is de basis voor een overzichtelijke website.

Makkelijk menu's beheren in Wordpress

Als je wel eens vaker met Wordpress hebt gewerkt, zal je misschien zijn opgevallen dat bij de ene website een pagina automatisch aan het hoofdmenu wordt toegevoegd zodra je deze aanmaakt, en bij een andere website niet. In dat laatste geval moet je de pagina nog handmatig koppelen aan het menu, zodat deze ook echt zichtbaar wordt in je webiste.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Open de menu-instellingen
Open de menu-instellingen, via het menu aan de linkerzijde van je Wordpress-beheerpanel.

Selecteer de pagina's die je wilt toevoegen
Vervolgens selecteer je (aan de linkerkant) welke pagina's je wilt toevoegen aan het menu. Daarna klik je op 'Aan menu toevoegen'. De pagina's gaan nu naar de rechterkant van de pagina, waar je zometeen nog de volgorde kunt wijzigen.

Sleep ze naar de juiste plek
Je kunt nu via 'Drag & Drop' de pagina's naar de juiste plek slepen. Zo kun je de volgorde van het menu bepalen. Je kunt ook een pagina onder een andere pagina slepen, zodat je een submenu kunt opbouwen. Tevens kun je klikken op het menu-item, en het label wijzigen. Zo kun bijvoorbeeld de pagina onder een andere naam in het menu van je website laten verschijnen.

Vergeet niet op te slaan
Via de blauw opslaan-knop rechtsonder op de pagina kun je de aanpassingen aan het menu opslaan. Vergeet niet hier op te klikken, want anders zul je geen verandering zien op je website.