Makkelijk kijken of je pagina's het ook op een smartphone goed doen voor een responsive site

Meer dan de helft van de website-bezoekers gebruikt waarschijnlijk zijn of haar smartphone om je website te bekijken. Het is daarom van belang om ook te controleren of alle pagina's van je website er goed uitzien op een smartphone. We raden je het aan altijd even te controleren zodra je aanpassingen aan je website hebt gedaan. Gelukkig kun je ook vanaf je laptop of desktop-computer eenvoudig kijken hoe je website eruit ziet. Op deze pagina laten we je zien hoe je dat doet.

Check of site ook responsive goed werkt

Bekijk eenvoudig vanaf je computer hoe je website er uit ziet op een mobiele telefoon.

Controleren of je website goed 'responsive' werkt

Het meerendeel van je website-bezoekers zal dat doen vanaf zijn of haar smartphone. Je kunt met de meeste moderne internetbrowsers eenvoudig kijken hoe je website eruit ziet op verschillende schermformaten. Hieronder lees je hoe dit kunt doen met Mozilla Firefox.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Open de developer tools
Je begint door op f12 op je toetsenbord te drukken. Hiermee kun je de Developer Tools tevoorschijn laten komen. Dit zijn allemaal hulpmiddelen die in je internetbrowser zitten die handig zijn wanneer je een website maakt. Het zal er op het eerste gezicht ingewikkeld en technisch uitzien, maar laat je niet afschrikken. Het is heel makkelijk.

Klik op het icoon voor de Responsive Design-modus
Je ziet in de developer tools een icoontje dat een telefoon representeert. Als je hierop klikt, dan zie je website ineens alsof je kijkt vanaf een smartphone. Nu kun je al checken of je website er dan ook goed uit ziet.

Speel met de afmetingen
Je kunt met je muis op de rechterkant van je website gaan staan, de muisknop indrukken en de zijkant van het website-venster slepen. Hiermee kun je het 'schermformaat' aanpassen. Zo kun je kijken of het er (ongeveer) goed utiziet op een tablet of iPad. Of op een nog kleiner telefoonscherm.