Een link maken binnen je pagina

Een website bestaat uit meerdere pagina's, die via links aan elkaar gekoppeld zijn. Wist je dat je ook links binnen je pagina kunt maken? Dat je bovenaan een inhoudsopgave kunt maken, en als één van de links wordt aangeklikt, dat je dan binnen dezelfde pagina naar het juiste stuk tekst wordt gebracht. Een kleine tip, die je direct en zonder extra plugins kunt gebruiken binnen Wordpress. We leggen het hieronder uit.

Een link binnen een pagina maken

Maak een inhoudsopgave met links die verwijzen naar posities binnen de huidige pagina.

Een inhoudsopgave bovenaan je pagina maken

Als je bjivoorbeeld een inhoudsopgave bovenaan je pagina wilt maken, dan kun je dat als volgt doen. Allereerst maak je een lijstje met welke onderwerpen je aanklikbaar wilt maken. Selecteer dan één onderwerp, en maak er een hyperlink van. Alleen in plaats van dat je een echte url invoert, typ je een hekje met daarachter een interne referentie. Bijvoorbeeld: #inleiding.

Vervolgens schrijf je de teksten op de pagina. Selecteer dan de paragraaf waar de 'inleiding' link heen moet verwijzen. Bij de blok-instellingen aan de rechterkant van de pagina zie je onderaan (bij Geavanceerd) 'HTML Anker' staan. Daar voer je dan inleiding in. Als je nu klikt op de link, dan springt de browser automatisch naar de alinea die je inleiding hebt genoemd.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.