Je Wordpress-dashboard overzichtelijk houden

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Dat geldt misschien ook wel een beetje voor je website: het scheelt als je die ook opgeruimd houdt. Misschien moet je nu wel denken aan het dashboard van Wordpress: de pagina waar je komt nadat je als beheerder bent ingelogd. Met elke plugin die je installeert komen daar meer meldingen op.

Gelukkig kun je dat dashboard ook heel eenvoudig leegmaken, en 'm lekker overzichtelijk houden. Zodat je niet geconfronteerd wordt met allerlei afleidingen als je een keer je website wilt bijwerken. Hieronder leggen we uit hoe je het Wordpress dashboard overzichtelijk kunt houden.

Een overzichtelijk Wordpress-dashboard

Geen druk dashboard meer, maar gewoon een rustige pagina waarop je het beheerscherm binnentreedt.

Je Wordpress-dashboard overzichtelijk houden

Als je inlogt in het beheerscherm van Wordpress, dan kun je bovenaan klikken op het knopje 'Schermopties'. Hier zie je allemaal aangevinkte onderwerpen. Die onderwerpen zijn widgets die worden getoond op je dashboard. Je kunt ze gerust allemaal uitvinken, om een mooi leeg dashboard te krijgen. Of laat enkele onderwerpen die je wel gebruikt aan staan, en verberg de rest. Zo krijg je een mooi overzichtelijk Wordpress-dashboard, dat nog een sneller laadt ook.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.