Website versnellen door prullenbakken te legen

Als je website een tijdje draait, dan wil deze wel wat langzamer worden. Dat kan komen omdat er veel pagina's zijn gemaakt en bewerkt, en sommigen zijn verwijderd. Wordpress gooit een verwijderde pagina echter niet direct helemaal weg. Die gaat namelijk de prullenbak in. En alles wat in de prullenbak staat, staat nog wel in de database van je website. Het heeft dus wat invloed op de prestaties. Daarom is het aan te raden regelmatig de prullenbak te legen. Zo houdt je je website in een topconditie, en lekker snel.

Wordpress sneller maken door prullenbakken te legen

Leeg regelmatig de prullenbak van pagina's en berichten om je website nog sneller te maken.

Leeg regelmatig Wordpress-prullenbakken voor een snellere website

Wordpress kent een aantal prullenbakken. Voor de prestaties van je website is het aan te raden deze regelmatig leeg te gooien. Als je klikt op Berichten, Pagina's of Reacties (in het beheermenu) dan kom je op een overzichtspagina. Onder de paginatitel zie je een aantal linkjes staan, waaronder 'Prullenbak'. Grote kans dat er een getal achter staat: dat betekent dat er iets in de prullenbak zit. Kllik op dat linkje, selecteer de dingen die weg kunnen, en kies bij Bulkacties voor 'Permanent verwijderen' om het weg te gooien.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.