Foto's van Instagram op je site tonen

Als je mooie foto's hebt van je producten, dan publiceer je die waarschijnlijk op instagram. Het is ook goed om je website-bezoekers te wijzen op het bestaan van je Instagram-account. Daarom is het aan te raden om de posts die je op Instagram publiceert ook op te nemen op je website. Niet alleen is het een handige truc om je website regelmatig bij te werken, ook wanneer je geen specifieke inspiratie hebt, maar het wijst je website-bezoekers dus ook op het bestaan van je Instagram-profiel.

Het invoegen van een bericht van Instagram op je website heet embedden. Met Wordpress kun je heel eenvoudig een post van Instagram invoegen op een pagina. Zo kun je bijvoorbeeld een gallerij-pagina maken, waar je zo af te toe je recente Instagram-posts verzamelt. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je dat doet.

Een instagram-foto invoegen

Een specifieke Instagram-post invoegen op een Wordpress-pagina voor een actuele uitstraling.

Foto van Instagram embedden

Als je content op Instagram deelt, kun je die makkelijk ook op je website plaatsen. Een mooie reden om je website actueel te houden, zonder al teveel extra moeite.

Vind je foto op Instagram

Instagram-posts op je Wordpress-site invoegen

Als je een Instagram-profiel hebt, dan kun je de berichten die je daarop plaatst ook makkelij invoegen op een Wordpress-pagina. Daarvoor hoef je geen speciale plugins te installeren (al zijn die er wel). Het vergt alleen een beetje handwerk, maar dat is te overzien. Hoe je precies een Instagram-foto invoegt op je website, wordt hieronder uitgelegd.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Kopieer de Instagram-link
Ga naar de foto op instagram en kopieer je de link in de adresbalk.

Voeg een embed-blok toe
Maak nu een nieuwe pagina, of bewerk een bestaande. Voeg daarin een 'embed' blok toe. In dat blok plak je de zojuist gekopieerde Instagram-link. Je zult zien dat je foto, en de beschrijving nu automatisch worden getoond binnen je pagina.