Een inlog-gedeelte maken op je site met Wordpress

Het kan zijn dat je bepaalde informatie of bestanden wilt delen die niet voor elke bezoeker van je website bedoeld zijn. Gegevens waar mensen alleen bij kunnen als ze inloggen. Daarvoor is een inlogsysteem op je website nodig. Wordpress biedt die functionaliteit niet standaard. Maar met een plugin, die je kosteloos installeert, kun je eenvoudig je website voorzien van een gebruikerssysteem. Zodat mensen zich kunnen aanmelden, en kunnen inloggen om toegang te krijgen tot bepaalde pagina's of content. Hoe je dat doet, dat leggen we hieronder uit.

Een inloggedeelte op je website

Scherm bepaalde content af, en maakt het toegankelijk voor enkel geregistreerde gebruikers.

Ultimate Member instellen in Wordpress

Dankzij de gratis Ultimate Member plugin kun je eenvoudig een registratiesysteem voor gebruikers aan je site toevoegen. Vervolgens kun je bij pagina's en berichten instellen dat mensen ze alleen mogen inzien wanneer ze zijn ingelogd.

Lees een heldere gids over installatie van Ultimate Member

Content toegankelijk maken voor mensen met een gebruikersaccount

Met een plugin maak je het mogelijk mensen een gebruikersaccount te laten aanmaken, en hiermee te laten inloggen. Die ingelogde gebruikers kun je dan toegang geven tot bepaalde pagina's of bestanden, waar andere gebruikers niet bijkunnen. Het is geen standaardfunctie van Wordpress maar met de plugin Ultimate Member kun je dit organiseren. Deze plugin is gratis voor basaal gebruik, zoals het bieden van een registratie- en inlogmogelijkheid, en het afschermen van bepaalde content.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.