Horeca online? Een goede website maken voor je restaurant, café of hotel

Gastvrijheid zit jou in je bloed, als eigenaar van een restaurant, hotel of bar. Des te belangrijker is het dat je dat ook online uitdraagt. Als je een nieuwe website wilt laten maken voor jouw bedrijf, zou dat het uitgangspunt moeten zijn. En als mensen dat gevoel hebben moeten ze worden verleid worden tot maar één ding: het maken van een reservering. Bij Mixel maken wij een website voor jou die precies dát doet. Hoe? Daar vertellen we je graag meer over.

Sfeer: een warme en gezellige uitstraling

Of je nu een bruin café hebt, of een chique restaurant: je zoekt een website die qua uitstraling bij jouw zaak aansluit. Foto’s zijn daarbij de sleutel tot succes. Gecombineerd met goede teksten en een kleurstelling die aansluit bij jouw huisstijl. Mixel geeft dit graag voor jou vorm. Met ons standaard-pakket hebben we een basisopzet, die we helemaal fine-tunen om de uitstraling van jouw restaurant, café of hotel uit te doen stralen.

Zo hoog mogelijk in Google

De tijd dat mensen nog een website in de adresbalk van hun browser intypten ligt al een tijdje achter ons. Google is het startpunt van zo’n beetje iedere zoektocht. Je herkent het vast zelf: je bent in een stad, en wilt weten of er een goed restaurant in de buurt is. Daarom moet je scoren op de woorden waar mensen op zoeken. Als onderdeel van ons standaard-pakket adviseren we je hoe je website het best gestructureerd kan worden om hoog te scoren in zoekmachines. Dat optimaliseren heet zoekmachine-optimalisatie (SEO): één van de basis-bouwstenen van elke goede website.

Speciaal voor de horeca

Uiteindelijk ben je met je horeca-zaak geen online ondernemer. Je bent online actief omdat je reserveringen wilt krijgen, of omdat je maaltijden ook via internet besteld kunnen worden. We begrijpen dat je al samenwerkt met gespecialiseerde websites, zoals bijvoorbeeld Thuisbezorgd of The Fork. Wij zorgen dat mensen eenvoudig een reservering kunnen maken vanaf jouw website via zo’n systeem. Het opnemen van een link of een widget is uiteraard gewoon onderdeel van ons standaard-pakket. Daar rekenen we geen extra kosten voor.

Dat geldt ook voor het opnemen van je menukaart of overzicht van kamertypes. Als je de informatie met ons deelt, zorgen wij dat het op de meest duidelijke manier op je website beschikbaar komt.

Verder wil je natuurlijk dat mensen makkelijk contact kunnen opnemen. Via een eenvoudig contactformulier. En via een telefoonnummer, dat makkelijk te vinden moet zijn op je site. En als laatst, voor nu: Een Google Maps-kaart die laat zien waar je gevestigd bent, zodat klanten makkelijk een route kunnen plannen, zorgt voor gemak.

Social media: niet te vergeten

Social media is de manier om blijvend met je gasten in contact te blijven. Daarom maken wij je website zo, dat bezoekers makkelijk je Instagram- en Facebook-kanalen kunnen vinden. Want als ze je eenmaal volgen, dan blijf je in touch. En dat vergroot de kans dat de het terugkerende klanten worden.

Wij denken met je mee

Deze pagina biedt slechts een paar aandachtspunten, waar wij je mee helpen. Mixel biedt één pakket: een all-inclusive oplossing voor een heel lage prijs. Daarover lees je meer op de pagina ‘Website laten maken’. Wij zorgen ervoor dat jouw restaurant, café of hotel een website laat maken waar je enorm blij van wordt!