Hoe maak je een pagina-link goed vindbaar voor Google

Wanneeer je bovenaan de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google wilt komen, is iedere optimalisatie van belang. Niet alleen zijn goede website-teksten daarbij belangrijk, maar het is ook belangrijk dat de belangrijkste zoekwoorden voorkomen in het adres van de pagina. Gelukkig biedt Wordpress standaard de mogelijkheid om een goede paginalink te maken. Als je weet hoe je dat moet doen, dan is het echt een fluitje van een cent. En daarom laten we op deze pagina graag zien hoe je dit doet.

Pagina-link optimaliseren voor Google

Betere woorden in de links naar je pagina's laten terugkomen verhoogt de vindbaarheid voor zoekmachines.

Je links optimaliseren voor een hogere positie in Google

Standaard zijn de links van Wordpress niet heel erg geoptimaliseerd voor zoekmachines. Maar met een kleine aanpassing maak je ze een stuk beter. Daarvoor hoef je geen plugin te installeren.

Ga naar 'Instellingen' (in het Wordpress-beheerscherm) en kies voor het submenu 'Permalinks'. Vervolgens kies je voor de optie 'berichtnaam'. Hiermee krijg je mooi leesbare links naar de pagina's en blogposts, waarbij zoekwoorden ook in de link worden opgenomen. Dat helpt om beter te scoren in Google.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.