Statistieken van bezoekers bijhouden met Google Analytics

Inzicht in hoeveel bezoekers je op je website krijgt, en wat ze daar precies doen, is hartstikke handig om te kijken of je website aanslaat bij het publiek. En om te bepalen welke inhoud het goed doet, en welke niet. Het helpt je om verbeteracties voor je website vast te stellen, en kansen te zien voor groei. Kortom: noodzakelijk voor elke website. Zo'n bezoekersinzicht is heel gemakkelijk te krijgen dankzij Google Analytics: een gratis statistiekentool van Google.

Google heeft een officiële Wordpress-plugin gemaakt, waarmee je heel eenvoudig Google Analytics kunt integreren in je website. Een eenmalige handeling, en je kunt vanaf dan makkelijk in de gaten houden hoe je website wordt gebruikt.

Statistieken bijhouden met Google Analytics

Koppel Google Analytics aan Wordpress. Zo houdt je statistieken bij met de officiële plugin van Google.

Google Analytics in Wordpress met de Google Site Kit

Google biedt een eigen Wordpress-plugin waarmee je makkelijk (onder meer) Google Analytics kunt instellen. Die plugin heet Google Site Kit. Daarmee kun je zelfs de statistieken bekijken binnen je Wordpress-beheerscherm. Omdat de plugin van Google zelf is, kun je erop vertrouwen dat het heel makkelijk werkt, en dat het echt goed integreert met Wordpress.

Lees hoe je Google Site Kit in Wordpress instelt

Statistieken van je website bijhouden met Google Analytics

Google Analytics is veruit de populairste dienst om statistieken van website-bezoekers bij te houden. Het is een kosteloze dienst van Google, die je makkelijk kunt koppelen aan je website. Ook aan een Wordpress-website is het een fluitje van een cent, want Google heeft een officiële plugin waarmee je Google Analytics integreert met Wordpress.

In de stappen hieronder lees je hoe je dit doet. En als je alles hebt ingesteld kun je beginnen met het monitoren van je website gebruik. Een aantal highlights:

  • Kijk hoeveel mensen er per dag op je website komen
  • Krijg inzicht in de websites die verwijzen naar jouw website
  • Zie welke pagina's het meest populair zijn op je site
  • En voor de geavanceerde gebruiker: meet het effect van acties, door speciale UTM-links te maken

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.