Foto's & filmpjes verkleinen zodat je site sneller laadt

Eén van de meest gemaakte fouten bij het een website is het gebruik van veel te grote foto's en filmpjes. Niet qua afmeting, maar qua bestandsgrootte. Daardoor neemt je website veel ruimte in, en duurt het laden langer. Dat kan er voor zorgen dat mensen al afhaken voordat je website is geladen. Tegenwoordig kun je heel makkelijk je plaatjes en filmpjes verkleinen naar een beter formaat voor internetsites, waardoor je website véél sneller kan laden. Lees hieronder hoe je makkelijk je Wordpress website sneller kunt maken door foto's en video's te verkleinen.

Foto's en video's verkleinen voor een snellere site

Verkort de laadtijd van je website door filmpjes en foto's te verkleinen.

Makkelijk een foto of video verkleinen

Met CloudConvert kun je kosteloos een foto naar .webp-formaat omzetten of een filmpje naar .webm-formaat. Dat zijn formaten die minder ruimte innemen, waardoor je website sneller laadt wanneer je media in deze formaten gebruikt op je site.

Foto verkleinen met CloudConvert

Een snelle website met geoptimaliseerde media

Er zijn tegenwoordig speciale formaten die kleiner zijn dan bijvoorbeeld .jpg of .mp4 bestanden. Er is het .webp-formaat voor het efficient opslaan van foto's en het .webm-formaat voor het efficient opslaan van videobeelden. Als je deze formaten nog niet gebruikt op je website, is het aan te raden deze wel te gaan gebruiken om de laadtijd van je website te verkorten.

Via de link hierboven kom je bij een dienst waar je eenvoudig (en gratis) een foto of filmpje naar zo'n formaat kunt omzetten. Als je dat gedaan hebt, download je het resultaat en vervang je de foto of video op je Wordpress-site door het geoptimaliseerde bestand. Hiermee kun je je website aanzienlijk versnellen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.