Favicons en app-icons instellen voor een professionelere uitstraling

Waarschijnlijk weet je wel dat het mogelijk is om een website toe te voegen aan het startscherm of menu van je mobiele telefoon. Zo kun je snel een bepaalde website openen. Sommige websites tonen daarbij een mooi icoon, zodat het bijna lijkt alsof je een app hebt geïnstalleerd. Dat heet een app-icon. En in die categorie iconen: er is ook nog de favicon. Dat is het icoontje dat je naast de titel van je website in het tabblad van je internetbrowser ziet staan.

Beide iconen dragen bij aan de herkenbaarheid van je merk, en website. Op deze pagina laten we je zien hoe je heel eenvoudig een app-icon en een favicon kunt instellen in Wordpress. Om de identiteit van je bedrijf nog beter te kunnen uitdragen.

Een favicon en app-icon instellen

Geef je website een identiteit mee op het homescreen.

Een favicon en de juiste app-icons instellen in Wordpress

Een icoon van het logo van je bedrijf weergeven in het tabblad van de internetbrowser maakt je website herkenbaar. En als iemand je website toevoegt aan z'n homescreen op de telefoon, dan is het mooi als ook daar je logo op een nette wijze wordt getoond. Dat soort icoontjes staan standaard niet ingesteld in Wordpress. Je moet er dus een handeling voor doen om dit in te richten. Allereerst moet je zorgen dat je de icoontjes in de juiste formaten hebt. En als je ze hebt, dan moeten ze nog worden ingesteld voor je website. Het stappenplan hoe je dat doet vind je hieronder.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Ga naar de thema customizer
In de linkerbalk van het Wordpress-beheerscherm ga je naar Weergave, en vervolgens kies je voor Customizer. Je komt nu in het deel van Wordpress waar je je thema kunt aanpassen.

Kies voor 'Site-identiteit'
Klik nu op de link naar 'Site-identiteit' in het menu. Als onderdeel van de site-identiteit kun je namelijk een icoon instellen voor je website, welke als app-icon en als favicon gaat worden gebruikt.

Scroll naar beneden en stel je logo in
In het menu waar je nu terechtkomt scroll je helemaal naar beneden. Onderaan kun je kiezen voor 'Site pictogram selecteren'. Het is goed te weten dat er een vrij hoge resolutie wordt benoemd, maar je kunt ook een kleinere afbeelding selecteren.