Een speciale (UTM) link maken die je kunt meten via Google Analytics

Wanneer je gebruik maakt van Google Analytics voor het meten van je bezoekersstatistieken, dan wil je soms ook specifieke zaken meten. Bijvoorbeeld het verkeer (en al het daaruit voortvloeiende gedrag) vanuit een advertentiecampagne. Of bezoekers die via een QR-code op je website binnenkomen. Je kunt daarvoor speciale links maken. Dat heten UTM-links. Die links bevatten een aantal parameters die Google Analytics herkent, en die je vervolgens kunt bekijken in Google Analytics. En waar je ook je verkeer op kunt filteren. Zo kun je eenvoudig zien hoe lang bezoekers vanuit een advertentiecampagne langer op je website blijven dan bezoekers die via Google komen, bijvoorbeeld.

UTM-link maken om zaken te meten in Google Analytics

Meet de statistieken van bezoekers die via een speciale UTM-link op je website binnenkomen

UTM-link maken met handige tool van Google

Google heeft een makkelijke tool gemaakt waarmee je een link kunt voorzien van UTM-parameters: eigenschappen die aan een link naar je website worden toegevoegd, zodat je deze in Google Analytics kunt uitlezen. Ideaal voor het meten van het effect van een reclamecampagne of social media-post.

Maak een UTM-link

Gericht meten via UTM-links met Google Analytics

Een UTM-link kun je maken met een handig hulpmiddel van Google. Die bereik je via de link in het rode kader hierboven. Als je een link hebt gemaakt, kun je die gebruiken in bijvoorbeeld social media posts of in advertentiecampagnes. Als je zorgt dat Google Analytics is geconfigureerd in Wordpress, dan zal deze de parameters uit deze link bijhouden. Zo kun je in statistieken van Google Analytics dan inzichten krijgen van bezoekgedrag dat via die specifieke link is binnengekomen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.