Een presentatie vanaf Slideshare/Scribd invoegen op een Wordpress-pagina

Powerpoint-presentaties zelf kun je niet invoegen op een website. Soms wil je zo'n presentatie echter wel publiceren op je website. Een optie is natuurlijk alle slides naar PDF te exporteren, en dan het PDF-bestand te publiceren. Maar er zijn mooiere oplossingen. Zo kun je een Powerpoint uploaden naar Slideshare of Scribd. En vanaf daar kun je dan de presentatie-widget insluiten in je Wordpress-pagina. Zo kunnen mensen de presentatie echt slide-voor-slide bekijken binnen je website. Een heel nette oplossing.

Slideshare of Scribd presentatie invoegen

Laat bezoekers door een presentatie kijken vanuit een pagina op je website.

Wordpress kent veel social media-formaten

Wordpress kan automatisch insluitcodes genereren voor heel veel sociale media-kanalen, zoals Youtube, Instagram en Scribd. Via de link hieronder zie je een overzicht van alle kanalen waarvan je makkelijk inhoud binnen je website kunt insluiten.

Lees meer over embeds

Een Powerpoint-presentaite als scribd-presentatie embedden binnen Wordpress

Scribd (SlideShare) is een dienst waar je een Powerpoint-presentatie naar kunt uploaden, om die publiekelijk beschikbaar te maken. Vervolgens kun je de presentatie vanaf Scribd eenvouding invoegen in je website.

Wanneer je een pagina of post aan het maken bent, klik je op het plusje om een blok toe te voegen, en kies je voor dit embed blok. Daarin plak je de link naar Scribd/SlideShare. Wordpress herkent dat dit een scribd-link is, en zal automatisch het relevante deel voor je insluiten in de pagina.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.