Een e-book in ruil voor e-mailadres aanbieden, zo doe je dat

Je website is een medium dat je kunt inzetten voor conversie: uiteindelijk wil je een bezoeker 'converteren' naar klant. Niet iedereen gaat bij het eerste bezoek aan je website iets kopen. Soms gaat daar wat meer tijd overheen. In die tijd wil je wel in contact blijven met je potentiële klant, en daarom is het heel prettig als je iemands e-mailadres hebt.

Eén van de meest gebruikte manieren om e-mailadressen van prospects te verzamelen is door iets aan te bieden 'in ruil' voor iemands e-mailadres. Bijvoorbeeld een e-book. Op deze pagina laten we zien hoe je Wordpress zo inricht dat mensen een e-book kunnen downloaden, nadat zij hun e-mailadres hebben ingevuld.

E-book aanbieden in ruil voor iemands mailadres

Deel informatie wanneer iemand z'n e-mailadres met jou deelt.

Contact Form 7-plugin voor een e-mailmuur

Je kunt de Contact Form 7 (een gratis plugin) zo inrichten dat mensen hun e-mailadres invullen, en een e-mail ontvangen met een link naar een bestand. Hieronder lees je hoe je dat doet.

Meer over de Contact Form 7 plugin

Content toegankelijk maken als iemand z'n e-mailadres met je deelt

Het is mogelijk met veel betaalde plugins om een oplossing te maken waarmee iemand z'n e-mailadres invult, en je vervolgens een bestand beschikbaar kunt stellen. Je kunt het echter ook op een gratis manier oplossen, en wel met de plugin Contact Form 7.

Wat je kunt doen is allereerst de plugin installeren. Vervolgens maak je een formulier met maar één of twee invoervelden: het e-mailadres en eventueel de naam van de aanvrager. Vervolgens kun je bij het tabje 'Mail' helemaal onderaan een vinkje zetten bij Mail (2). Dan kun je een zogenaamde autoresponder instellen: dat is een e-mail die na het invullen naar de persoon die het aanvraagt wordt gestuurd. In die mail kun je vervolgens een link opnemen naar het bestand dat je wilt delen. Dat bestand kun je uploaden in de Media-bibliotheek van Wordpress, en vanuit de mediabibliotheek de directe link kopiëren. Die plak je dan in de mailtemplate.

Op deze manier heb je een manier waarbij mensen hun e-mailadres invullen, en ze meteen een e-mail ontvangen met een link naar het bestand dat ze hebben aangevraagd.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.