Een automatische pagina met privacybeleid maken vanuit Wordpress

Websites verzamelen steeds meer informatie. Bijvoorbeeld via alle plugins die je binnen je site gebruikt. Maar ook informatie die je verzamelt via formulieren op je website. Het is belangrijk om duidelijk en begrijpelijk aan de bezoekers van je website uit te leggen hoe je hun privacy waarborgt, en hoe je omgaat met de gegevens van de bezoekers van je website. Een pagina met een privacy beleid helpt daarbij.

Wordpress maakt het wel heel makkelijk om zo'n pagina te maken met een standaardfunctie, die alvast een basistekst geeft die jij op maat kunt aanpassen.

Een automatische privacy-pagina genereren

Zorg dat je duidelijk communiceert over gegevensverwerking binnen je website, en stel je bezoekers gerust.

De Wordpress-functie gebruiken voor het maken van een privacy-pagina

Als je in het beheerscherm van Wordpress naar 'Instelingen' gaat en dan kiest voor het submenu 'Privacy' dan kom je op een pagina waar je eenvoudig een automatische privacy-pagina kunt laten maken door Wordpress. Die bevat standaard heel veel informatie, en is een goede start voor uitleg van hoe jouw website met de gegevens van bezoekers omgaat. Na generatie van de pagina kun je die pagina aanpassen net zoals elke andere pagina. Op deze manier kun je zorgen dat je website voldoet aan de regels die in Nederland gelden op het gebied van privacy en gegevensverwerking.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.