Berichten automatisch publiceren op Facebook vanuit je Wordpress website

Een website is tegenwoordig niet meer het enige online kanaal voor jouw bedrijf. Waarschijnlijk heb je ook een Instagram-account waarop je af en toe een foto plaatst, een Facebook-pagina waarop je acties deelt en ben je actief op LinkedIn om zakelijke klanten te vinden en je relaties ermee te onderhouden. Daarom is een gestroomlijnd werkproces wel heel handig: maak je content op je website, dan kun je dat heel eenvoudig doorzetten naar je sociale media-kanalen.

Op deze pagina laten we je zien hoe je automatisch een bericht op Facebook kunt laten plaatsen wanneer je een nieuwsbericht op je website toevoegt, vanuit Wordpress. Daarvoor zetten we de dienst Zapier in. Zapier is een automatiserings-tool, die je gratis kunt gebruiken. Daarop stel je een 'actie' in: als er een nieuw bericht op de site komt, plaats het dan op Facebook. Heel gemakkelijk.

Automatisch berichten vanuit Wordpress op Facebook

Een bericht vanuit Wordpress automatisch doorplaatsen op Facebook. Dat kun je doen dankzij Zapier.

Wordpress aan Facebook koppelen met Zapier

Het enige dat je nodig hebt om dit in te stellen is een gratis Zapier-account. Vervolgens kun je de RSS-feed van Wordpress (die verkrijg je door /feed/ achter je website-url te typen) in Zapier koppelen aan Facebook.

Stel de koppeling in bij Zapier

Zapier gebruiken om automatisch te publiceren op Facebook vanuit Wordpress

Met de dienst Zapier kun je allerhande taken automatiseren. Bijvoorbeeld: wanneer je een nieuw bericht plaatst op je website, dan moet deze ook automatisch op Facebook worden geplaatst. Je kunt Zapier gratis gebruiken voor maximaal honderd acties per maand. Meer dan genoeg dus voor het gemiddelde MKB-bedrijf.

Volg de link hierboven in het rode vak en begin met instellen. Het komt er globaal op neer dat je een RSS-feed maakt van de berichten welke je op Facebook wilt plaatsen. En je stelt Zapier in om, zodra er een update komt van je RSS-feed, dat deze dan wordt uitgelezen en dat de inhoud wordt gebruikt om een nieuw bericht op Facebook te maken.

Wat een RSS-feed is? Het is iets dat standaard in Wordpress zit. Je hoeft hiervoor dus geen Wordpress-plugin te installeren. Een RSS-feed is een technische weergave van een lijst van berichten op je website, bedoeld om door software van derden te worden uitgelezen. Ideaal dus voor dit doeleinde: want we willen uiteindelijk dat Zapier je berichten kan lezen, om deze namens jou op Facebook te plaatsen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.