Automatisch een bericht doorplaatsen op LinkedIn zodra je het publiceert in Wordpress

Sociale media bijwerken moet niet voelen als een last. Het valt niet te ontkennen dat je er behoorlijk druk mee kan zijn. Zorgen dat niet alleen je website actueel is, maar dat ook je sociale media allemaal bijgewerkt worden. Daarom is het handig om dingen aan elkaar te koppelen. Bijvoorbeeld: wanneer je een bericht in een bepaalde categorie van je website plaatst, dat het automatisch ook op LinkedIn wordt gepubliceerd. Zodat jij geen omkijken hebt naar het bijhouden van je sociale media. Je kunt Wordpress en LinkedIn aan elkaar koppelen, door gebruik te maken van de dienst Zapier. Heel makkelijk, en een tijdsinvestering die je eenvoudig terugverdient.

Vanuit Wordpress doorplaatsen naar LinkedIn

Zodra een nieuw bericht op je website wordt gepubliceerd, deze ook automatisch op LinkedIn laten plaatsen.

Wordpress aan LinkedIn koppelen met Zapier

Het enige dat je nodig hebt om dit in te stellen is een gratis Zapier-account. Vervolgens kun je de RSS-feed van Wordpress (die verkrijg je door /feed/ achter je website-url te typen) in Zapier koppelen aan je LinkedIn.

Stel de koppeling in bij Zapier

Berichten vol-automatisch doorplaatsen op sociale media, zoals LinkedIn

Als je een professionele website hebt, wil je ook dat die website mensen bereikt. Wanneer je de moeite neemt met enige regelmaat een bericht op je website te plaatsen, dan kun je die ook gebruiken om andere kanalen mee te vullen. Denk bijvoorbeeld aan Facebook en LinkedIn. Dat kun je eenvoudig doen met de dienst Zapier. Je kunt de RSS-feed die Wordpress genereert daarin laten uitlezen, en wanneer je een nieuw bericht plaatst, de inhoud automatisch laten doorplaatsen naar LinkedIn.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.