Bezoekers laten aanmelden voor je Mailchimp-nieuwsbrief vanuit je Wordpress-website

Een goede manier om klanten aan je merk te binden is door een nieuwsbrief te starten. Door een e-maillijst aan te leggen, en met enige regelmaat je (potentiële) klanten te e-mailen, kom je steeds weer even op het netvlies van een groep mensen. Eén van de populairste diensten om een nieuwsbrief mee te beheren is Mailchimp.

MailChimp kun je gratis gebruiken (tenzij je maillijst teveel leden bevat voor het gratis pakket) en het werkt tevens echt supermakkelijk. Op deze pagina laten we zien hoe je een aanmeldformulier voor een Mailchimp-nieuwsbrieflijst aan je website toevoegt. Zo kunnen mensen zich zelf aanmelden via je website voor jouw nieuwsbrief, zonder dat ze je website ervoor hoeven te verlaten.

Aanmeldformulier voor Mailchimp toevoegen

Laat bezoekers zich aanmelden voor je nieuwsbrief op je website. Mailchimp biedt eenvoudig de mogelijkheid om dit te doen.

MailChimp voor je nieuwsbrief

Je kunt in Mailchimp code genereren, welke je in Wordpress in een HTML-blok binnen een pagina kunt toevoegen. Zo kun je makkelijk een pagina maken waarop bezoekers zich kunnen aanmelden voor je nieuwsbrief.

Een Mailchimp-formulier in je site voegen

Een Mailchimp-aanmeldformulier op je Wordpress-site toevoegen

Met Mailchimp is het beheren van een e-maillijst en het maken van nieuwsbrieven heel makkelijk. Eigenlijk is het voor elke online onderneming wel aan te raden om zo af en toe en nieuwsbrief te versturen. Het hoeft je niet eens veel moeite te kosten: plaats een aanmeldformulier op je website, zodat je (potentiële) klanten zich ervoor kunnen aanmelden. En verstuur eenmaal per maand een nieuwsbrief. Bijvoorbeeld met een overzicht van de nieuwsberichten die je de afgelopen maand op je website hebt geplaatst.

Als je website is gemaakt met Wordpress dan kun je de officiële Mailchimp-plugin gebruiken om een aanmeldformulier op je website op te nemen. En zelfs zonder plugin kan het, want via Mailchimp kun je ook een zogenaamde embed-code kopiëren en die als HTML-blok in een pagina invoegen. Volg de link hierboven om te lezen hoe dat werkt. Zo wordt het wel heel makkelijk voor je bezoekers om zich aan te melden voor je nieuwsbrief. En zo laat jij heel eenvoudig je online bereik groeien.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.