Klantwaarderingen en klantreviews tonen op de voorpagina van je website

Als je online producten verkoopt, dan wil je vertrouwen uitstralen. Eén van de meest gebruikte manieren om te laten zien dat klanten tevreden zijn over de dienstverlening van je bedrijf, is het tonen van klantreviews op je website. De lastigheid is natuurlijk dat die reviews vaak door klanten op externe platforms worden gegeven, en dus niet direct op je website terechtkomen.

Om vertrouwen te wekken is het aan te raden die reviews wel te tonen op je website. Daarin heb je meerdere mogelijkheden: je kunt ze gewoon kopiëren en plakken, en dan je eigen redactie erover voeren. Of je kunt een widget van een review-partij gebruiken om automatisch de recensies over je bedrijf te tonen. We laten je zien hoe je dit eenvoudig kunt doen, en je Wordpress-website kunt voorzien van actuele klantreviews.

Reviews van klanten op je voorpagina

Overtuig je klanten van je kwaliteit door reviews te tonen, en te laten zien wat anderen van jouw bedrijf vinden.

Gebruik een externe dienst

Je kunt ervoor kiezen om handmatig reviews toe te voegen. Hieronder wordt uitgelegd hoe je dat doet. Je kunt ook een derde partij hiervoor gebruiken, zoals KlantneVertellen.nl. Dan krijg je een widget welke je op je site kunt invoegen, die automatisch je actuele klantwaardering toont.

Lees meer over de KlantenVertellen.nl-widget

Klantreviews tonen op de voorpagina van je Wordpress-website

De voorpagina is de ingang van je bedrijfswebsite. Dat is vaak daarom ook de meest logische plaats om klantwaarderingen te tonen: want zo kun je direct het vertrouwen van je bezoeker, en potentiële klant, winnen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Maak een pagina
Begin door een nieuwe pagina te maken (of een bestaande te bewerken, uiteraard), waarop je de reviews wilt publiceren. Voor nu gaan we uit van handmatige publicatie van reveiws, dus niet van een koppeling met een derde partij.

Voeg drie kolommen toe
Op de pagina klik je op het plusje, en voeg je 'Kolommen' toe. Kies voor de optie van drie kolommen met gelijke breedte.

Vul elke kolom
Je kunt nu elke kolom vullen. Wat er netjes uit ziet, is wanneer je in elke kolom een 'Citaat' (of quote) toevoegt (opnieuw via het plusje). Dan kun je in het groot de recensie neerzettne, en in de kleinere letters de naam van de klant.

Voeg sterren toe
Het is mooi als je ook sterren toevoegt, om een uitdrukking van de klantwaardering te visualiseren. Je kunt een ster gewoon als tekst invoegen. Ga naar deze link en druk op de knop copy om een ster te kopiëren. Vervolgens kun je deze een aantal keer onder of boven de recensie plakken.

Centreer de tekst
Het is het mooist als de sterren gecentreerd worden getoond in de kolom. Daarom raad ik je aan de tekst te centreren, nadat je de sterren hebt toegevoegd.