Bestanden uploaden, zoals formulieren en invoegen op een pagina

Met Wordpress maak je eenvoudig tekstpagina's. Binnen je bedrijf, vereniging of organisatie wordt er waarschijnlijk ook nog wel met PDF-formulieren gewerkt. Formulieren die ook jouw klanten soms moeten invullen. Ook die formulieren kun je heel eenvoudig delen via je website. Door het bestand te uploaden en vanaf een relevante pagina een link op te nemen naar dat bestand. Het is een kleine tip, en op deze pagina laten we je zien hoe je dit kunt doen.

Een bestand uploaden en invoegen

Maak een link naar een PDF-bestand op een pagina op je site.

Linken naar bestanden binnen je website

PDF-bestanden kun je eenvoudig beschikbaar maken op je website. Hieronder lees je de stappen hoe je dit kunt doen.

Huh? Gratis uitleg? Een goede site maken is vandaag de dag niet zo moeilijk. Daarom leggen we je graag precies uit hoe je dat doet. Maar misschien wil je het helemaal niet zelf doen. Dan helpen we je graag. Je kunt bij Mixel je website laten maken. Voor een vaste prijs.
Lees er alles over.

Doe het zelf met deze stappen

Ga naar de mediabibliotheek
Ga naar het menu-item Media. Je komt nu in de mediabibliotheek. Voeg hier een nieuw bestand toe: het PDf-bestand waar je straks naar wilt linken.

Kopieer de link naar het bestand
Na het uploaden klik je op het bestand. Aan de rechterkant zie je nu een knop om de link naar het klembord te kopiëren. Klik hier op.

Open de editor op de pagina waar je het bestand wilt invoegen
Ga in het beheerscherm van Wordpress naar de pagina waar je het bestand wilt invoegen.

Typ de linktekst
Typ nu een tekst waar de bezoeker straks op moet kunnen klikken om het bestand te openen.

Selecteer de tekst en maak een link
Selecteer nu de zojuist getypte tekst. Je ziet dan een balkje erboven verschijnen, met een link-icoontje (een soort kettinkje). Klik hierop. Plak vervolgens de gekopieerde link van eerder hierin en druk op enter. That's it! Je hebt nu een link gemaakt naar een bestand op je eigen website. Vergeet de pagina niet op te slaan, uiteraard.